14.09.12 | SAP's forretningsudvalg

Tip en ven       |     Print  

Kommentar: Demonstration 2. oktober - fortsat kampagne efter 2. oktober

I flere uger har en række fagforbund været i gang med at forberede en demonstration på Christiansborg Slotsplads den 2. oktober, når Folketinget åbner. Hovedbudskabet skulle være, at regeringen må forhindre, at arbejdsløse falder ud af dagpengesystemet til nytår, hvor 2 års-reglen ellers træder i kraft.

Et godt initiativ og et absolut nødvendigt initiativ efter et år med en regering, der fører mere og mere højredrejet politik, og hvis bedste bud på en løsning for de langtidsledige er flere samtaler med sagsbehandlere – og hvis økonomiminister ikke har andre kommentarer end: "Sådan er det jo".
Men de involverede forbundsledere har droppet ideen. Da det kom til stykket, var partibogen vigtigere end fagforeningsbogen. De vil hellere redde Helle end redde deres arbejdsløse medlemmer.
Heldigvis har en håndfuld aktivister påtaget sig den opgave, som burde være fagbevægelsens fornemste. De har indkaldt til demonstration den 2. oktober kl. 16.00 på Rådhuspladsen i København, under overskriften: "Ja til velfærd og tryghed - Nej til forringelser og nedskæringer". Demonstrationen vil særlig sætte fokus på fire spørgsmål:
- Stop dagpengeforringelserne
- Praktikpladser til alle
- Ingen forringelser af fleksjob og førtidspension
- Ordentlige levevilkår til alle på SU og kontanthjælp
Det er ingen hemmelighed, at indkaldelsen ville have større gennemslagskraft, hvis arrangørerne var 5-6 store fagforbund. Men når forbundslederne svigter, må andre tage over. Og demonstrationen for et stykke tid siden foran Vejlegården viste, at et græsrodsinitiativ kan samle mange mennesker.
Under alle omstændigheder er opgaven nu at mobilisere flest mulige til demonstrationen. Enhedslisten har allerede erklæret sin støtte til demonstrationen. Nu må alle dele af partiet i gang.
Det handler om at fortælle om demonstrationen, uddele flyers og sætte plakater op. Det handler også om at tage kontakt til alle former for organisationer, som kunne tænke sig at støtte demonstrationen:
- faglige klubber
- fagforeningsbestyrelser
- SF-. og socialdemokratiske partiforeninger
- arbejdsløshedsgrupper
- uddannelsesorganisationer
- andre bevægelser og aktivistgrupper
Så mange som muligt skal tilslutte sig demonstrationen, og så mange muligt skal være med til at mobilisere til demonstrationen.
Med eller uden forbundenes opbakning havde en enkelt demonstration næppe været nok til at presse regeringen til at sikre de arbejdsløse dagpengeretten. Men 2. oktober kan give kampen og kampagneaktiviteterne for dagpengene et nødvendigt skub fremad og et fælles samlingspunkt. Derfor er det mobilisering til 2. oktober også den bedste måde, som Enhedslistens medlemmer kan anvende til at sætte kød og blod på den dagpengekampagne, partiet gennemfører resten af året.
Gennem de sidste fem seks år har vi med mellemrum samlet betydelige demonstrationer på Slotspladsen, især under Fogh- og Løkke-regeringerne. Store fagforbund har kaldt os sammen. Vi er mødt op - og så er der ikke sket mere. Ingen opfordringer til at organisere på arbejdspladser, i fagforeninger, i uddannelsesorganisationer og i lokalområderne. Ingen yderligere initiativer til at samle og koordinere presset på politikerne.
Derfor er det vigtigt, at de aktiviteter, kontakter og evt. organiseringer, der kommer i gang op til 2. oktober, fortsætter bagefter på arbejdspladser, i fagforeninger og i lokalområderne.

SAP's forretningsudvalg, 14. september 2012

 

Tip en ven       |     Print  

Ingen kommentarer endnu...

Skriv kommentar

For at undgå misbrug skal du nedenfor i feltet "Kodeord" indtaste: LtssKX
Kodeord:
Navn:
E-mail:
Overskrift:

Socialistisk Arbejderpolitik - Studiestræde 24, o.g. 1.sal - 1455 København K - (+45) 3333 7948 - sap@sap-fi.dk